Maatwerk Fotografie

                                                                                                Nederland - Netherlands

TRAINING NEDERLANDS IGP FMBB TEAM


2
3b
6
5
4
10
B1
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP NVBH 2023

MWF_8383
MWF_8982
22
6_1
MWF_6227Sico
20
5_1
MWF_8252
MWF_8305
MWF_8238


ATIBOX 2024

Op uitnodiging van Hans Schiltkamp mocht ik dit jaar naar Buinerveen afreizen om het prachtige ATIBOX fotograferen. In de aanloop van het evenement zat het weer behoorlijk tegen en werd de openingsceremonie, vanwege de hevige regen, afgelast.

De rest van het weekend kwam de zon tevoorschijn en lieten vele teams zich van hun beste kant zien. Het is leuk om te zien hoeveel vriendschappen. Na een mooie eindceremonie in de zon, vertrok iedereen tevreden op huis aan. Robert Fagos met zijn Leviathan z Ringu werd Wereldkampioen, gefeliciteerd!!

Dit keer maakte ik voor het eerst een online magazine. Hans verzorgde hiervoor de artikelen. Je kunt hieronder op de link klikken om deze eens rustig te bekijken en te lezen.

** Nederlandse versie: Online Magazine 2023 ATIBIOX  

** English version: Online Magazine ATIBOX 2023


1_3
2
MWF_0190
MWF_0235
1_2
MWF_4564
MWF_3304Yvett
MWF_9507Yvett2
MWF_3278
MWF_2971
MWF_5151
MWF_5110


NK WERKHONDEN 2023

Vandaag een dagje fotograferen bij het NK Werkhonden 2023. Het is prachtig weer en vele deelnemers laten prachtig werk zien! Er is even een regenbuitje hier en daar maar dat zorgt toch ook voor bijzondere foto's. Fijn dat ik langs mocht komen en fijne herinneringen heb kunnen maken. Dank aan de CWH voor de pers- en de parkeerkaart en ook heeft VDH Kringgroep Slingeland die hier een prachtig evenement hebben georganiseerd!


Hier een kleine impressie van de dag:


WERELDKAMPIOENSCHAPPEN FMBB 2023 - ROEMENIË . TEAM NEDERLAND

Zoals menig keer hiervoor is een reis naar een wereldkampioenschap (net als voor deelnemers) best een investering. Na m'n aangevraagde vakantie dagen begint een spannende reis met een behoorlijke wachttijd op Schiphol. Na een haastige security check, ren ik als laatste (met fototas, broekriem en schoenen in m'n handen) het vliegtuig in.

 Aangekomen in Hongarije start ik m'n huur auto (haal opgelucht adem) en begin aan m'n rit naar Roemenië. Even appen met mensen die er al zijn ('ik kom eraan! met als antwoord: 'Yeah!! tot zo!) en dan begint een mooie reis met de nodige stops en prachtige uitzichten! Eenmaal daar is er ook m'n fijne B&B, dichtbij het stadion. 

De omstandigheden tijdens het WK waren voor de deelnemers niet gemakkelijk maar iedereen heeft er zeker het beste van gemaakt! Er waren meerdere fotografen uit meerdere landen en de samenwerking was geweldig, er werd voor elkaar gezorgd door, als je er even  niet was, je camera's te beschermen tegen de regen en er waren gezamenlijke koffie rondjes. Het is fijn om met z'n allen naast het veld te staan voor een beetje aanspraak en het delen van tips en trucs vanwege het felle zonlicht of de hoeken van waaruit je het beste kunt fotograferen. 

En natuurlijk iedere keer weer kippenvel zodra iemand het veld betreedt! 

De terugreis was uitdagend toen m'n vlucht van 18:00 uit Hongarije een uur van te voren werd gecanceld vanwege drukte op Schiphol. De vliegtuigmaatschappij in Hongarije bood verder geen hulp dus ja... als een malle een slaapplek zoeken (want je bent dan niet de enige die aankomt op het vliegveld, naar huis wil en niet kan en óók een slaapplek zoekt). Gauw een Uber regelen en koortsachtig op zoek naar een terugvlucht. 

Het kwam allemaal goed met hulp van m'n lieve thuisfront!

Hier een aantal foto's van het Nederlandse team tijdens het FMBB 2023.

MWF_6419_1
MWF_6482
MWF_6618
MWF_3526Denise C
MWF_3582DeniseDenise C
MWF_3673DeniseDenise C
MWF_3817
MWF_3833
MWF_1504
MWF_3954
MWF_3582DeniseDenise CWERELDKAMPIOENSCHAPPEN FMBB 2023 - ROEMENIË (Andere landen)DMC CHAMPIONAT 2023 - SYKE/HEILIGENFELDE - DUITSLAND

Op uitnodiging van IQ Dogsport rij voor een paar dagen naar Syke/Heiligenfelde om de deelnemers van de DMC Championat te fotograferen. M'n huisje ligt in een stille buurt en een kwartiertje rijden van het stadion. Het weer is heerlijk en de sfeer op de club gezellig. Het deelnemersveld is gevuld met sterke voorbeelden van IGP en er doen ook twee Youngstars mee (jongens onder de 25 en dit keer zelfs onder de 19).

Tijdens de twee dagen hondensport zijn er tijdens de pauze demonstraties van, op zaterdag, het leger en op zondag de politie. De demonstraties zijn vooral bedoeld om iedereen mee te nemen in de pracht die hondensport is. Het is een prachtig spektakel waarin wordt uitgelegd wat er van de honden verwacht wordt, hoe ze dit aanleren (er waren jonge en oudere honden op het veld) en de oefeningen zijn geweldig om te bekijken. Er zijn veel mensen op de been en die genieten van wat ze te zien krijgen.

Het leger laat ook zien hoe zij een hond redden, een teamlid. De hond is een pop, dus niet echt, en die is neergeschoten. Ze vertellen uitgebreid over wat er voor nodig is om de hond te kunnen redden en welke opleidingen zij daarvoor krijgen. De foto waarop te zien is dat iemand de hond aait is dan ook, voor de duidelijkheid, niet echt.

Tijdens de wedstrijd maak ik niet alleen foto's maar ook vele filmpjes die worden verstuurd naar de social media kunstenaars van IQ Dogsport. Best even een uitdaging om dat tussendoor te doen maar ook weer heel erg leerzaam.

Het werd een fantastisch weekend!


ADVENT POKAL 2022 -  GALA DES IGP SPORTS - HÜCKELHOVEN - DUITSLAND

Tijdens het FCI 2022 vraagt Knut Fuchs mij om naar Hückelhoven te komen voor het fotograferen van de Advent Pokal. Het is een goed georganiseerd evenement met vele sterke deelnemers. Meerdere hondenrassen zijn aanwezig en dat maakt deze wedstrijd echt geweldig! Iedere keer als er een team voor B of iemand voor C de hal binnenkomt, gaan de lichten uit, staat er goede muziek op, gaat de roldeur omhoog en gaan de lichten steeds per deel van de hal aan. Heel indrukwekkend!

Eenmaal aangekomen is het best even een uitdaging omdat het in een hal is het qua licht best een uitdaging maar de sfeer maakt dat meer dan goed!

Als cadeautje voor het fotograferen krijg ik een code om een jaar lang Premium lid van Workingdog te kunnen gebruiken. Die code doe ik vervolgens cadeau aan een andere, wel actieve IGP geleider.
E-mailen
Bellen
Instagram