Maatwerk Fotografie 

Maatwerk Fotografie is vanaf het begin een K9andSports Ambassadeur van Team 4: Public Relations. 

Dit betekent dat Maatwerk Fotografie, naast onderdeel zijn van de wereldwijde enthousiaste en hard werkende groep ambassadeurs, gratis foto's levert voor de website, (mede) posts schrijft voor de K9andSports Facebook & Instagram en aandacht besteed aan Youngstar (jonger dan 25) deelnemers van wedstrijden en workshops. 

Hieronder een aantal beelden van het eerste Youngstar Weekend in Duitsland en een filmpje van Tobias Oleynik, ook een K9andSports Ambassadeur.

Doe mee als je het eens bent met onze missie; het actief ondersteunen van hondensport.


Al onze actieve ambassadeurs werken in minimaal één van onze zes selecte groepen:

1. Samenwerking met overheidsinstanties, organisaties en bedrijven met K-9-programma's
Het is ons doel dat sportproeven en fokselectietesten daadwerkelijk een test weerspiegelen van die kenmerken die relevant zijn voor een K-9 handler. Om dit te laten gebeuren, moeten de sport en de K-9-wereld samenwerken en samenwerken aan de respectieve regelgeving. We zijn al in gesprek met respectieve belanghebbenden in verschillende rechtsgebieden, waaronder Europa, de VS en Zuid-Amerika. Onze eerste test voor actie in dit opzicht is de herziening van de regelgeving voor de fokselectie van de Duitse Mechelse Vereniging (DMC), die we zullen afstemmen met de respectieve belanghebbenden.

2. Promotie van nieuwe prospects: internationaal - Youngstars - en volwassenen
In tijden waarin mensen zich afwenden van de natuur en richting digitalisering zijn wij ervan overtuigd dat de hondensport, de band met dieren en de tijd in de natuur niet verloren mogen gaan maar juist ondersteund moeten worden. Ons Youngstars-initiatief, gericht op jongeren tot 25 jaar, is al volop van kracht. K9andSports wijst vrije plekken toe op seminars en workshops die relevant zijn voor onze zaak; en dat zijn er veel die betrekking hebben op alle werkhondensporten, zoek- en reddingswerk, fysiotherapie, ontwikkeling van helpers, politie- en speurhondenwerk en meer. Binnen een paar maanden volgden ruim 30 Youngstars cursussen in Duitsland, de VS, Brazilië, Polen, Zweden en Tsjechië. We zijn een online cursus voor lokvogels gestart. In 2022 vond in Duitsland een succesvol IGP-kamp plaats met meer dan 160 deelnemers onder de 25 jaar; K9andSports brengt dit concept naar andere landen. In 2023 zal zo’n Youngstars Camp plaatsvinden in de VS en Zweden.

3. Vertel het verder!!

Het ontwikkelen van concepten om volwassenen – geïnteresseerd in een actief leven met hun honden – kennis te laten maken met vele mogelijkheden. Het is ons plan om samen te werken met lokale clubs die zich inzetten voor moderne trainingen en nieuwe perspectieven een plek bieden waar ze naartoe kunnen komen.

4. Public Relations
Onze werkgroep Public Relations houdt zich niet alleen bezig met social media en onze website, overigens: geen kleine opgave! Ons hoofddoel is om de sport en het trainen met werkhonden naar mensen te brengen die het nog niet hebben meegemaakt. We willen sportcompetities openstellen voor een nieuw publiek (CACIT lijkt een goede start te hebben gemaakt). We willen de taken en voordelen van werkhonden aan het publiek uitleggen en hondenbezitters misschien kennis laten maken met een training door mensen die een schat aan ervaring hebben in het aanleren van zeer complex gedrag aan honden.

5. Wij noemen het ‘lobbyen’
Als pleitbezorger voor werkhonden en werkhondensport richten wij ons specifiek tot internationale organisaties zoals FCI, FMBB en WUSV, maar ook tot nationale fokkerijverenigingen zoals VDH, SV en DMC. We hebben het geluk dat we actieve supporters hebben die al relevante posities en connecties hebben waar ze gebruik van kunnen maken. We willen ervoor zorgen dat de belangen van werkhonden en werkhondensporten adequaat worden vertegenwoordigd: wanneer er nieuwe wetten worden aangenomen, wanneer er nieuwe concurrentieregels worden ingevoerd. We nemen actief deel aan discussies met belanghebbenden, zowel binnen verenigingen als bij de Europese Commissie.

6. Dierenwelzijn en wetenschap
Het welzijn van werkhonden is belangrijk voor ons en dat geldt ook voor de dierenwelzijnswetgeving. Beslissingen moeten worden genomen op basis van wetenschappelijk bewezen feiten en alleen op die basis kunnen vruchtbare discussies ontstaan. In een aparte werkgroep houden we ons bezig met de wetenschappelijke status van effectieve en humane trainingsmethoden, de vererving van kenmerken en andere vragen die beantwoord moeten worden om deze met besluitvormers te kunnen bespreken.

Wat kan jij doen?
De eenvoudigste manier om ons te helpen is door dit initiatief te ondertekenen en stemmen te verzamelen. Praat alsjeblieft met je vrienden, andere clubleden en het trainingsteam: iedereen die enthousiast is over werkhonden en die onze interesses en doelen nastreeft, zou dit initiatief moeten ondertekenen. Waarom? Omdat we met onze gezamenlijke stemmen de aandacht trekken en duidelijk maken hoeveel mensen dezelfde interesses, zorgen en doelen hebben. Uw handtekeningen hebben er al toe geleid dat verschillende organisaties actief met ons in gesprek zijn gegaan, trainers hebben ons seminarplekken voor Youngstars aangeboden.. laten we deze community laten groeien en de wereld laten zien hoe sterk deze is: #OneVoiceforWorkingdogs 

Wil je actiever meedoen? U biedt een seminar aan en wilt een plek delen met Youngstars? Heeft u ideeën waar wij nog niet aan hebben gedacht? Neem contact met ons op en laat het ons weten!

K9 and Sports - Be part of our Initiative!! Tobias Oleynik

E-mailen
Bellen
Instagram