|| A L B U M - V O O R - D E - P A K W E R K E R S ||

In het weekend van 21 en 22 augustus is het NIAK/NIBK van de VDH in Nieuwegein georganiseerd. Op de zaterdag ben ik even langs gegaan om weer eens getuige te zijn van een wedstrijd waarbij het publiek weer aanwezig mocht zijn. Het werd een zonnige en mooie ochtend in het stadion in Nieuwegein. Later begreep ik dat het voor Nicky Kuipers zijn afscheidswedstrijd was. Beide pakwerkers kregen een fijn album dat zij vrij konden downloaden met een collage van drie foto's. 

Cees3L
Huub10L
Iris19L
Jan Westebring1L
BertusL
NickyCL
Raymond8L

Nederlands Individueel Africhtings Kampioenschap 2021. 

Pakwerkers: Kort: Nicky Kuipers, Lang: Robert van Vliet. 


|| A L B U M - V O O R - M A N O N - E N - S I C O ||

Manon en Sico deden beide mee aan het Nederlandse Kampioenschap IGP 2021. Manon werd samen met Aikido, voor het derde jaar op rij, Nederlands Kampioen en Sico veroverde de 6e plaats. Hieronder een aantal van de foto's die in hun album terecht kwamen. Beide pakwerkers, Edris Fathi (kort) en Ruud Broeders (lang) kregen een aantal foto's om te downloaden. Het was een eerst wedstrijd na de COVID regels waarbij het publiek weer welkom was en het werd een mooie, zonnig dag. De foto omstandigheden waren een uitdaging aangezien de zon regelmatig recht in mijn lens stond. Door af en toe maar eens vanuit een andere hoek te fotograferen kon ik de zon gelukkig vaak te slim af zijn. 

Manon1
Manon13
Sico1
Sico19
Sico6
Manon35


|| F O T O S H O O T ||

Zaterdag 13 februari spreken Naomi en haar hond Doesha met mij af langs het water bij de Brug van Vianen. We hebben eerst het plan om naar een paar mooie bruggetjes te lopen maar het is hoog water, dus dat gaat helaas niet lukken. Het heeft de afgelopen dagen gesneeuwd en de natuur is echt prachtig.

 We kiezen ervoor om langs de waterkant en een besneeuwde heuvel een paar mooie foto's te maken. Doesha is in het begin lekker uitgelaten en komt af en toe even checken wie ik ben. Er zijn zoveel geurtjes onder de sneeuw dat we Doesha soms helemaal kwijt zijn, met haar snoet diep in de sneeuw. Het is fijn om zo'n vriendelijke hond te mogen ontmoeten. We nemen de tijd voor het maken van de foto's en Naomi en Doesha hebben maar kleine aanwijzingen nodig om iets moois te maken. 

Doesha is een spring in het veld (mag ook wel met haar jonge leeftijd!) maar ze laat prachtige zelfbeheersing zien op het moment dat er een haas voorbij schiet. We maken wel meteen even gebruik van de prachtige gezichtsuitdrukking die dit haar geeft en samen met een zoen van Naomi kwam dit samen tot het onderstaande beeld. 

Wat een fijne ochtend! Dank je wel Naomi en Doesha! 


|| F O T O S H O O T ||

Vrijdag 5 februari spreek ik met Chavelli en Tamara af bij de Soesterduinen. Het is een beetje een grijze dag maar de omgeving is prachtig. Er zijn best veel hondeneigenaren die hun hondjes er lekker los hebben lopen en soms komen die dan even op bezoek tijdens een shoot. De ene keer is dat wat meer welkom dan de andere keer maar we gaan er maar gewoon mee om zoals het komt.  Chevalli en Muis zijn als eerste aan de beurt en het wordt een gezellige en ontspannen shoot waarin we steeds weer even een nieuw plekje verzinnen. Muis is een hondje dat uit Spanje komt Tussendoor speelt Muis lekker met de bal en rent daar in hoge snelheid achteraan. Wachtend op de bal maakt ze een mooie spelboog die een heel fijn beeld geeft van haar persoonlijkheid. Dank je wel Chavelli en Muis, voor deze hele fijne ochtend! 

 Aansluitend komen Tamara en Zer aan. We ontmoeten elkaar op het zand en gaan op zoek naar een mooie plekje. Ook bij jonge hondjes, Zer is 16 weken oud, is het fijn dat het baasje zelf goed blijft kijken wat het hondje nodig heeft. Concentratie is nog kort en kunnen blijven op een plekje is nog een uitdaging (zeker met zoveel afleiding). Het baasje mag tijdens een shoot altijd zelf kiezen wat er gebeurd of wanneer het tijd is voor een pauze. Ook is het altijd prima als baasjes hun hond tussendoor belonen of even uit de shoot halen door te spelen. Het is belangrijk dat iedereen zich lekker blijft voelen. Dit gaat tussen Tamara en Zer allemaal hartstikke goed en de momentjes waarop hij rustig blijft liggen vragen om het meteen in actie komen met mijn camera. Het lukte Zer heel mooi om eventjes te kunnen blijven met Tamara en beloning in de buurt. Zo ontstond het onderstaande beeld. 

Dank je wel Tamara en Zer voor deze fijne ontmoeting! || F OT O S H O O T ||

Zaterdag 30 januari zijn er twee afspraken om een paar mooie hondjes op de foto te zetten. Ik heb, via een Facebook pagina, een vraag gesteld of  er hondeneigenaren zijn die mij zouden willen helpen met het testen van een nieuwe lens. Veel mensen hebben gereageerd en Cizella (met Maddy en Marley) en Lisa (met Joa) zijn de eerste van het lijstje. Vandaag gaan ik ontmoeten!

De dag startte met een koude ochtend bij Het Verdronken Bos in Tull en 't Waal, een prachtig watergebiedje met mooie doorkijkjes. Maddy en Marley (links boven en midden) maken voor het eerst van hun leven een fotoshoot mee. We nemen rustig de tijd om de hondjes aan de omgeving te laten wennen en te zien of het hen lukt om op een plekje te blijven zitten of liggen. Zolang we allemaal de rust bewaren en zorgen voor lekkere beloninkjes, komt het helemaal goed! Er is veel ruimte voor ontspanning tussendoor en dat is aan de uiteindelijke foto's goed te zien! 


 In de middag is het iets meer een thuiswedstrijd met een afspraak aan het Zilverstrand. Lisa en Joa ontmoet ik op de parkeerplaats en we lopen samen naar het strand. Het leuk om het zo te doen, Joa kan zo ook een beetje wennen aan mij; dat vreemde mens dat ineens meeloopt ;). Eenmaal op het strandje kiezen we een paa mooie plekjes en in de camera is al gauw te zien hoe goed Joa het doet en hoe mooi het gaat worden. Er is een heel mooi contact tussen Lisa en Joa en ze Lisa bepaald tijdens de shoot heel goed zelf wanneer het tijd is voor beloning en ontspanning. Het is een ongelofelijk winderig en koude middag en we appen later naar elkaar dat we gelukkig weer warm binnen zitten. Het werd een mooie middag met mooie resultaten. 

Het is zo leuk om mensen te ontmoeten, iets moois te maken en dat dan met hen te delen. 


|| F O T O S H O O T ||

MWF_8457
NoeszonderMarmite
MWF_8639

Op vrijdag  8 januari heb ik met Anoeska, haar drie honden (Suus, Duvel en Beer) en poes Marmite, een afspraak bij de Oldemeijer, een prachtig natuurgebiedje in Hardenberg. Het is mooi zonnig weer en het is er lekker rustig. Er is genoeg ruimte en tijd voor een ontspannen wandeling of spel tussendoor en Anoeska heeft iemand meegenomen om te helpen met de handling van de honden. Dit ging allemaal super ontspannen. Het werd een hele fijne middag waarop we een paar mooie beelden hebben kunnen maken. Voor haar lieve hond Duvel, zal het de laatste keer zijn dat we elkaar zien, Anoeska weet dat ze binnenkort afscheid van hem moet nemen. Het voelt vandaag extra speciaal om foto's van hen te mogen maken. Het zijn nu al herinneringen voor de toekomst.